Julistepiirustuskilpailu 2018

Lasten Laulukaupungin vuoden 2018 teema on ”Oman aikamme aarteet”. Teeman myötä osallistutaan EU:n julistamaan Kulttuuriperinnön teemavuoteen pohtimalla sitä, miten kulttuuriperintömme ja myös oman aikamme tarinat tallentuvat lauluihin ja säilyvät siten aarteina ja edelleen seuraaville sukupolville aarteiksi.

Kansalliskirjailijamme, satusedäksikin kutsuttu Sakari Topelius syntyi tammikuussa 1818 ja vuonna 2018 vietetään hänen syntymänsä 200 –vuotisjuhlaa. Hänen kirjoittamiaan satuja ovat kuunnelleet jo useat sukupolvet – ne sadut ovat meidän aarteitamme.
Mitä tämän päivän lapset löytävät Topeliuksen saduista? Miksi nämä sadut kiehtovat meitä? Piirustuskilpailuun osallistuvia lapsia pyydettiin lukemaan niitä ja pohtimaan asiaa ja piirtämään sitten ajatuksensa kuviksi.
Lasten Laulukaupunki ry järjestämään perinteiseen piirustuskilpailuun osallistui yli 200 Salon alakoululaista. Näistä piirustuksista 66 valittiin mukaan Plazassa järjestettyyn piirustusnäyttelyyn, jossa yleisö sai äänestää suosikkiaan. Ääniä annettiin yli 400. Eniten ääniä saaneet palkitaan.
Taiteilijoiden nimet ja heidän omat selostuksensa teoksistaan:

Eliina Hietajärvi 12 v. Kuusjoen koulu
”Öinen Salkkuna”
Salkkuna katselee kirkasta tähteä pimeässä yössä.

Iiro Ahola, 12 v. 6 lk. Kuusjoen koulu
”Koivu ja tähti”
Poika ja tyttö lähtevät ulkomaasta ja oikealla saapuvat koivun luo.

Maija Wiman, Hakastaron koulu

Marjanne Rautio, 9 v. Särkisalon koulu
”Prinsessa Sofia”
Sofia on prinsessa joka on yksin ja hänellä kissa nimeltä Anni.
Hän asuu pienessä talossa prinsessan kanssa ja prinsessa kasvattaa porkkanoita.

Minni Lauronen, 11 v. 5 lk. Kuusjoen koulu
”Adalmiinan helmi”
Työssäni puu kasvattaa metsää johon prinsessa juoksi ja kukat kasvavat prinsessan kotilinnan puutarhaa. Prinsessa Adalmiinalla on päässään tiaara, jonka keskellä on hänen helmensä.

Karoliina Reunanen 11 v. Kuusjoen koulu
”Prinsessalinna ja kuninkaallinen puutarha”
Tässä piirroksessa on prinsessan linna ja pihalla kuninkaallinen
puutarha. Linnassa on pieni torni, joka on katolla. Ulkona on myös kaunis sää.

Milla Lehto, 9 v. Särkisalon koulu.
”Kissojen ja koirien tornitaloissa tapahtuu kummia öiseen aikaan”

Jolia Jokilehto, 12 v. Särkisalon koulu
”Poika haaveilee”
Äiti lukee pojalle satua, ja poika kuvittelee olevansa tarinan sankari.

Jetta Kosonen 10 v. Uskelan koulu
Teoksessa on sadut:
”Peikkojen joulu, Vattumato, Adalmiinan helmi, Sampo lappalainen, Muurahainen meni lääkäriin ja laulu Varpunen Jouluaamuna”

Voittajatyö on Marjanne Raution suloinen piirros ”Prinsessa Sofia”. Myös muita kilpailuun osallistuneita töitä tullaan käyttämään Lasten Laulukaupungin markkinoinnissa ja mm CD:n kuvituksena.
Äänestäneiden kesken arvottiin 5 kpl Salossa Soi – sarjan CD-levyjä. Levyn saavat Elina Lindholm, Helmi Vesterinen, Erika Korpela, Vesa Kosonen ja Marika Lindholm.

Kuva jossa on Marjanne Rautio ja piirros sekä juliste. Piirrosta pitelee Pirjo Sinervo.

Right Menu Icon