Rakastetut klassikot -konsertti

Kulttuuritalo Kivassa 8.11.2018 klo 19 järjestetään konsertti “Rakastetut klassikot”. Esiintyjinä ovat sopraano Johanna Rusanen-Kartano ja tenori Ville Salonen sekä säestäjä Pami Karvonen.

Tiedustelut ja lippuvaraukset: Pertti Falkstedt p. 050 521 6692 tai sähköpostitse pertti.falkstedt@ebaana.net.

Syksyn suuret Käsityöläismarkkinat 2018

Myllyojankadun markkinoiden yhteydessä järjestetään nyt jo kuudennen kerran suuret Käsityöläismarkkinat 20.10.2018 klo 9-15. Paikkana on tällä kertaa Astrumin Auto- ja venetalo Myllyojankadun ja Joensuunkadun kulmauksessa. Lisätietoja: Siv Ilola, p. 050 5245343.

Tervetuloa ostoksille!

Sävellyskilpailun 2018 tulokset

Kilpailun voitti Ville Karttunen laulullaan ”Leppäkertun sadelaulu”, jonka hän itse myös esitti. Tuomariston mielestä tässä laulussa melodia oli tarttuva ja sanoitus raikas.

Toiselle sijalle tuli Viivi Orvaston ”Unilaulu”, jonka hän itse esitti.

Yleisö äänesti suosikikseen Juho Kokin tekemän laulun ”Metsäretkellä” ja saman laulun tuomaristo valitsi kilpailussa sijalle kolme. Laulun esitti Meri Laamanen, jonka mukana lavalla oli päiväkotilapsista koottu lennokas tanssiryhmä.

Tuomaristo antoi lisäksi kunniamaininnan Mikko Heleniuksen ja Anna Hakalan laululle ”Taksi” ja Marja Ahlsvedin laululle ”Herra Kuu”.

Tuomaristossa ahersivat päätuomarina musiikkipedagogi Anna Schukov ja jäseninä Lasten Oma Radion toimittaja Luca Gargano, musiikkikoulun opettaja Ita-Riina Pedanik Virosta sekä viulisti Taika Hakkarainen, joka edusti kohderyhmää.

Vuoden uusien lastenlaulujen finaalikonsertti

Sävellyskilpailun finalistit on valittu. Loppukilpailu järjestetään Kulttuuritalo Kivassa 9.6.2018. Finaalikonsertti alkaa klo 16.

Silloin kuullaan seuraavat uudet lastenlaulut:

Taksi Mikke Helenius, Anna Hakala Turku
Sammakkolammella tapahtuu Johanna Vuorenmaa Lapua
Leppäkertun sadelaulu Ville Karttunen Helsinki
Metsäretkellä Juho Kokki Ilmarinen
Sydänystävyys Laura Pylväs Tampere
Piirrän kauniin maan Jussi Rasinkangas, Jukka Itkonen, Ismo Koskela Kempele
Kaikki menee metsään Lauri Kukko Merikaarto
Metsäläisten räätäli Herra Hyssy Juha Mäki, Minna Malmgren Kerava
Enkeli Rämäpää Timo Vuolteenaho, Marianne Brandt Kokkola
Unilaulu Viivi Orvasto Vantaa
Herra Kuu Marja Ahlsved Helsinki

Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, musiikkipedagogi, musiikkileikkikoulunopettaja ja harmonikansoittaja Anna Schukov, luokanopettaja ja kuorolaulaja Pirjo Sinervo, musiikkiopistossa viulunsoittoa opiskeleva ja tanssia aktiivisesti harrastava Kaisa Johansson (10 v.) ja Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Raadin päällimmäiseksi tunteeksi tämän vuoden uusista lastenlauluista jäi iloisuus, valoisuus ja reipas meininki. Ylivoimaisesti eniten oli nyt duuriin kirjoitettuja lennokkaita ja positiivisia lauluja lasten maailmasta ja tällä kertaa sanoituksissa oli paljon myös nykypäivää. Joukossa oli myös ihan perinteisiä lastenlauluja ja kauniita kehtolauluja. Yksi huomionarvoinen asia oli se, että perinteisten lastenlaulujen rinnalle oli tullut lauluntekemiseen uudenlainen moderni ote, jota esiraadissa sekä hämmästeltiin että ihasteltiin. Raadin jäsenet jakoivat paljon hyviä pisteitä eli upeita ja kiinnostusta herättäviä lauluja oli todella monta.

Right Menu Icon