Kesäsunnuntait

Ohjelmalliset sunnuntait aurinkoisella Salon torilla kesällä 2018

Lasten Laulukaupunki ry yhteistyössä Salon Torikaffen sekä Maran Torikeitaan kanssa järjestää ohjelmaa
sunnuntaisin Salon torille nyt jo neljättä kesää. Ohjelmalliset sunnuntait jatkuvat elo-syyskuun vaihteeseen
asti. Tervetuloa viihtymään Suomen parhaalle kesätorille!

3.6. Maran Torikeidas

Klo 11.00 Moottoriurheiluhenkinen ilmaistapahtuma Salon kaupungin ytimessä torilla
Esitellään paikallista moottoriurheilutoimintaa ja muita harrastusmahdollisuuksia. Eri lajien esittelyä kuskien toimesta. Niko Säkkinen: Stunt-ympyrän keulimisen ennätysyritys klo 11 –
Tapahtuman jo varmistuneet yhteistyökumppanit: Salon kaupunki, Maran Torikeidas, Cramo Salo, Metallivälitys Lähdemaa Oy, Salon urheiluautoilijat, Salon moottorikerho
Klo 10.00 – 12.00 Marjo Korpela
Marjo Korpela on nuori harmonikkataituri, jonka repertuaari on laaja. Hän on myös menestynyt upeasti valtakunnallisissa harmonikkakilpailuissa.
Klo 12.00 – 14.00 Trubaduuri Tapani Kangas
Salon vilkkaasen ja rikkaaseen torielämään ihastuneen Tapanin ohjelmistoon kuuluu kappaleita aina ikivihreistä suomiiskelmistä, uudempiin klassikoihin – unohtamatta myöskään yleisön toivekappaleita laidasta laitaan. Hattupäinen ”Tapsa” voi joillekkin olla myös tuttu takavuosilta Tangomarkkinamenestyksen kautta, jossa hän nappasi ”tangoprinssin” tittelin kahtena vuonna peräkkäin.

10.6. Salon Torikaffe

Klo 11-13 Duo Toive; Anna Schukov, harmonikka ja Riitta-Liisa Rauhala, viulu.
Musiikkipedagogit Riitta-Liisa ja Anna muodostavat duo Toiveen, joka soittaa kotimaista kansanmusiikkia, perinteistä tanssimusiikkia, klassista musiikkia, lastenmusiikkia jne. tilaisuuksien ja tarpeiden mukaan. Duolta onnistuu myös kaksiääninen laulu. Duo Toive on keikkaillut Turun ja Salon seudulla viime kesänä mm. häissä ja Suomi 100 -tapahtumissa.
Klo 13-15 Lasten Laulukaupunki ry:n puistopicnic
Piknikille voi tulla omin eväin ja ottaa viltilleen hyvän paikan nurmikolta ruusupensaiden keskeltä. Paikalla olijoita viihdyttävät sekä Lasten Laulukaupungin omat lapset että tämänvuotiset vieraat.

17.6. Maran Torikeidas

Beach Volleyn SM-turnaus.
Salon beach volley -osakilpailu on osa koko Suomen kattavaa beach volleyn aikuisten SM-kiertuetta. Tapahtuma on kolmepäiväinen ja se tuodaan torille, Salon sydämeen. Tori ja esiintymislavan läheisyys mahdollistavat viihdyttävät iltatapahtumat sekä perjantaina että lauantaina pelien päätteeksi. Iltatapahtumat vietetään Beach Party -hengessä, missä bändit vauhdittavat menoa.

1.7. Maran Torikeidas

Klo 10.00 – 12.00 KJ & the Goodwill
“Otetaan kunnon tujaus sitä iloisempaa bluesia ja laitetaan mukaan loraus vanhaa jazzia. Soitetaan lunkisti ja hyvällä fiiliksellä. Tätä on KJ & The Goodwill”.
Kitara ja laulu: Jarska Sipilä
Saksofoni: Markus Heikkilä
Basso: Juha Kivi
Rummut: Seppo Rautsala
Klo 12 – 14 Martti Halme ja Wounded Silence; folk-rock-blues-yhtye Salosta
Tarinan mukaan jossain muinaiskielessä sanat “Wounded Silence” merkitsivät musiikkia. Osa yhtyeestä on soitellut yhdessä jo 70-luvulta lähtien ja soitossa on musiikkia kaikilta vuosikymmeniltä siitä lähtien. Grateful Dead, Dylan, Jackson Browne, Lou Reed, Beatles, Rolling Stones, Tom Rapp. Tämänhetkiseen kokoonpanoon kuuluvat Martti Halme, laulu ja kitara, Esko Lahdenmäki, basso ja laulu sekä Hannu Hakanen, kitara ja Markku Nummi, rummut.

8.7. Maran Torikeidas

Klo 10.00 – 12.00 Matti Palenius alias trubaduuri Pyle
”Pyle” tunnetaan ehkä parhaiten Joku Paikallinen Bändi –nimisen kokoonpanon
solistina. Tämä bändi on syntynyt vuonna 1998 Kemissä, mutta on myöhemmin salolaistunut ja keikkailee ahkerasti ympäri Suomen.
Klo 12.00 – 14.00 Chrichton Vulcan Orchestra
80-luvun puolivälistä asti vaikuttanut paikallisyhtye, joka on saanut nimensä Turun vanhan telakan mukaan. Alunalkujaan nämä soittoniekat ovat ryhmäytyneet lastenlaulujen ympärille ja sittemmin laajentaneet repertuaariaan mm. Bellmannin, merimieslaulujen ja irlantilais-suomalaisen kansanlaulujen tulkintoihin. Alkuperäisjäsenten Ahti Saarisen, Vesa Kankaanpään ja Jari Haunisen vahvistukseksi saatiin Marje Õunapuu haitariin ja Markus Hatakka bassoon.

15.7. Salon Torikaffe

Klo 11.00 – 13.00 Tristan Leopold Lumme
Tristan on Helsingissä asusteleva ja töissä käyvä harrastelijamuusikko. Vapaa-ajat kuluvat teknisen asiantuntijan roolissa sekä erinäisissä musiikkiprojekteissa (SydoBactia, Broken Wings). Tuttuun tapaan tulemme kuulemaan pianoballadeja englannin kielellä sekä vähän suomeksikin. Pianovirtuoosin esityksessä päästään myös näkemään ja kuulemaan mihin kaikkeen sähköpiano oikein taipuu ja lopuksi kuullaan vielä Sonata Arctican biiseistä Tristanin huikeat versiot.

22.7. Salon Torikaffe

Klo 11.00 – 13.00 Markus Blom yhtyeineen

29.7. Maran Torikeidas

Klo 10.00 – 12.00 Hannu Määttänen ja Ajokoirat
Ajokoirat-yhtye perustettiin 15 vuotta sitten yhden kappaleen esittämiseksi syntymäpäivillä. Mutta yhtye jäikin elämään ja soitto jatkuu edelleen ja myös keikkailu. Laulun hoitavat Jari Määttänen ja Jaakko Mikkola, molemmat soittavat myös kitaraa, rummuissa Esko Mänty ja bassoa pitelee Hannu Määttänen. Musiikki
on menevää Suomipoppia, muttei ihan tuoretta.
Klo 12.00 – 14.00 Trio Kallenautio, Laurinen & Rislakki
Kitaravirtuoosit Jouni JayKay Kallenautio, Hannu Vito Laurinen ja Juha Rislakki esittävät bluesia ihmisläheisesti ja tunteella.

5.8. Salon Torikaffe

Klo 10.00 – n. klo 12.00 Kansallispukujen tuuletuspäivä
Kansallispukujen tuuletuspiknikin idea on yksinkertainen: pukeudutaan 5.8. kansallispukuun, kansanpukuun tai muinaispukuun. Jonkin puvun osan voi yhdistää nykyvaatteisiin ja tuuletella sitä. Ajatuksena on lähteä ihmisten ilmoille näyttäytymään, tapaamaan muuta kansallispukukansaa, juhlimaan kansallispuvun syntymäpäivää. Ohjelmaksi ei tarvita muuta kuin mukavaa yhdessäoloa.
HALIKON NUORISOSEURAN KANSANTANSSIRYHMÄ REVANSSI
Ohjaajat: Maija Lehtovaara, Mika Ruuskanen, Taru Sahla
Säestäjät: Marjo Korpela, Jouko Kukko, Mari Kuittinen, Jyrki Laine
Klo 12.00 -13.00 Hannu Määttänen ja Anna Schukov
Pitkään yhdessä keikkailleet Anna ja Hannu viihdyttävät toriyleisöä yhdessä…
Klo 13.00 – 14.00 Anna Schukov
… ja sitten saadaan vielä nauttia Annan sooloesityksistä 

12.8. Maran Torikeidas

Klo 10.00 – 12.00 Trubaduuri Juke Jukeboks ja kitaristi-laulaja Pekka Kaasalainen
Yli 30- vuotisella kokemuksella, soittimina 6- ja 12- kielinen kitara ja huuliharput esiintyy Juha Juke Lehtelä ja laulut tulevat ulkomuistista. Repertuaarissa satoja biisejä suomeksi ja englanniksi.
Juken kanssa esiintyvä Pekka Kaasalainen on laulanut Anna Hanskin duettoparina mm. “Kotiviinin”.  Hän on myös Vilperin Perikunnan kantavia voimia ja kovan luokan rock- ja rokkabillykitaristi.
Juke ja Pekka eivät laula edes yleisön pyynnöstä “Kotiviiniä”, koska Juke kieltäytyy laulamasta Anna Hanskin osuudet 🙂

Klo 11.00 alkaen perinteinen shakkiturnaus
Shakkimestari, kansanedustaja Arto Satonen pelaa halukkaita vastaan simultaaniturnauksen Salon torilla. Tulkaa kaikki joukolla mukaan. Simultaaniturnauksen jälkeen on mahdollisuus osallistua pikapeliturnaukseen, saada opastusta, ja pelata haasteotteluita Salon Shakkikerhon pelaajia vastaan.

Klo 12.00 – 14.00 Mekkala
Yhtye on toiminut noin kaksi vuotta. Pääasiassa Mekkala esittää
kansanmusiikkia, mutta tarpeen vaatiessa muutakin mukavaa musiikkia. Viime kesänä yhtye kävi kokeilemassa siipiään myös Kaustisilla ja tänä kesänä on edessä toinen reissu. Torilla tullaan kuulemaan ainakin Hectoria, Juicea ja Neumannia. Soittajat: Harri Poikulainen, koskettimet, Jaana Virtanen viulu ja laulu, Arto Pasio mandoliini, lusikat, kitara, tinapilli, banjo ja laulu, Kauko Mäntylä kitara ja mandoliini, Marianne Mattila laulu ja rytmimuna, Leena Vesalainen cajun ja laulu, Erik Suomela kitara ja laulu sekä Taito Väyrynen basso.

 

19.8. Salon Torikaffe

Klo 10.00 – 12.00  Duo Iäni
Duo Iäni on keväällä 2016 perustettu kokoonpano. Duossa musisoivat Rauni Rokka ja Esa Lehtinen. Iäni seikkailee kansanmusiikin, laulelman, amerikkalaisen folkin ja suomalaisen rock-iskelmän välimaastossa ja biisilistalla on niin omaa, lainattua kuin sinistäkin. Iänen muusikkoja yhdistää rakkaus musiikkiin ja iloinen kokeilunhalu.
Klo 12.00 – 14.00 G. (geepiste)
Yhtyeen perustamisesta tulee kuluneeksi ensi vuonna 15 vuotta. Bändin tyyliä voi kuvailla sanayhdistelmällä rock & soul ja repertuaariin kuuluu runsaasti tunnettuja rock- ja soul-klassikkoja englannin ja suomen kielillä noin kuudelta viime vuosikymmeneltä ja myös vähemmän kuultuja, ehkä vähän yllättäviäkin lauluja. Muusikot: Janne Blomqvist laulu, kitara,
Sami Hietanen koskettimet, taustalaulu,
Mikko Kiviluoto saksofoni,
Timo Rietz rummut,
Pasi Ronkanen basso, taustalaulu,
Tapio Voutilainen kitara, taustalaulu.

26.8. Salon Torikaffe

Klo 10.00 – 14.00 Kari Saarinen erilaisin kokoonpanoin
Kari Saarinen on monessa mukana sekä työssään että harrastuksissaan ja muusikkonakin häntä on totuttu näkemään useissa kokoonpanoissa.
Kari ystävineen viihdyttää toriyleisöä ja monenmoisia yllätyksiä lienee luvassa.

2.9. Maran Torikeidas

Klo 10.00 – 12.00 Marjo Korpela
Marjo Korpela on 17-vuotias haitaristi Perttelistä, joka on soittanut harmonikkaa jo 14 vuotta. Viime vuonna Marjo suoritti harmonikansoiton D-kurssin tutkinnon opettajanaan Anna Schukov. Marjo soittaa kaikkein mieluiten klassisia ja virtuoositeoksia, joissa taidot oikeasti saavat näkyä. Ohjelmistossa on kansan- sävelmien lisäksi mm. Oskar Merikannon, Viljo Vesterisen, Pietro Frosinin, Unto Monosen sekä Toivo Kärjen kappaleita.
Klo 12.00 – 14.00 Shady Boyz
Shady Boyz soittelee mukavaa musaa, jokaiseen makuun ja rennolla fiiliksellä – iskelmää ja poppia, suomeksi ja englanniksi.
Rummuissa Lauri Haikonen, kitarassa Juha Raussi , bassossa Juha Kivi ja äänessä Seidi Tontti.

Muutokset ohjelmassa ovat mahdollisia. Lisätietoja: Pertti Falkstedt p. 050 521 6692.

Right Menu Icon