Tapahtumat

Tarinoista lauluiksi -hanke 

6.-7.6.2017 klo 10-14 pidetään Lasten Laulukaupungissa tarinat lauluiksi -työpajapäivät. Ohjaajana toimii näyttelijä Annina Rokka. Tarinat synnytetään sadutus -menetelmää käyttäen ja niiden säveltämisessä lauluiksi käytetään kalevalaista lauluperintöä ja kanteletta. Lastenlaulufestivaalien aikana mm. 11.6. Puistopiknikin estradilla esitetään yleisölle näitä lauluja ja demonstroidaan tätä toimintamallia. 

Työpajoihin voivat ilmoittautua mukaan alle 13-vuotiaat lapset. Toiminta on maksutonta ja osallistujille tarjotaan työpajapäivinä keittolounas. Sähköinen ilmoittautumislomake löytyy Laulukaupungin nettisivuilta.

Tervetuloa mukaan synnyttämään tarinoita ja uusia lauluja!

Lisätietoja: Siv Ilola 050 5245343.

 

Esiintymistaidon leiri 6.-7.6.2016   

Esiintymistaidon leiri järjestetään Laulukaupungin toimistotiloissa. Ohjaajana toimii näyttelijä Annina Rokka. Leiriläiset toteuttavat kokonaisuuden, joka esitetään yleisölle laulufestivaalien aikana. Leirillä ollaan molempina päivinä klo 10-15 ja leiriläisille tarjotaan lounas ja välipala. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu Lasten Laulukaupungin nettisivujen kautta http://www.lastenlaulukaupunki.fi/ilmoittautumislomake. Leirille pääsee 12 alle 13-vuotiasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Mukaan mahtuneille lähetetään vahvistus sähköpostitse. Leiri on maksuton.

 

 

Esiintymistaidon leiri 1.-2.6.2015   

Esiintymistaidon leiri järjestetään Laulukaupungin toimistotiloissa. Ohjaajana toimii näyttelijä Annina Rokka. Leirillä ollaan molempina päivinä klo 10-15 ja leiriläisille tarjotaan lounas ja välipala. Tällä kertaa leiriläisten on mahdollista päästä oikeisiin juontotehtäviin Laulukaupunkitapahtumaan ja YouTubeen Salkkuna TV:n uutisankkuriksi. Ilmoittautuminen leirille tapahtuu Lasten Laulukaupungin nettisivujen kautta http://www.lastenlaulukaupunki.fi/ilmoittautumislomake. Leirille pääsee 12 alle 13-vuotiasta ilmoittautumisjärjestyksessä. Leiri on maksuton.

Lisätietoja antaa Siv Ilola puh. 050-5245343.

_______________________________________________________________________________________

Taidekasvatus

Lasten Laulukaupunki ry toteuttaa Salon alueella alle 13-vuotiaille lapsille taidekasvatushankkeita. Hankkeet toteutetaan eri alan taiteilijoiden, Salon kaupungin ja yhdistysten kanssa yhteistyössä. Laulukaupunki vastaa taidekasvatuksen rahoituksen järjestämisestä. Taidekasvatushankkeissa korostuu lasten ehdoilla toimiminen sekä esiintymistaidon ohjaus. Ja tietenkin lastenmusiikki on aina jollain tavalla mukana hankkeissamme.

Vuodesta 2009 asti olemme toteuttaneet Salon iltapäiväkerhoissa musiikillista Iltis-hanketta, jossa salolaiset taitelijat ja käsityöläiset tuovat lastenkulttuuria ja musiikkia alakoululaisten arkeen ja tukevat näin iltapäiväkerhojen ohjaajien kasvatustyötä. Taidekasvatuksen teemat vaihtelevat vuosittain. Tähän mennessä iltapäiväkerholaiset Perttelissä, Muurlassa, Perniössä, Halikossa ja Salon keskustassa ovat päässeert valmistamaan itse ideoimaansa musiikilliseen nukketeatteriesitykseen nukkeja ja toteuttamaan kokonaista nukketeatteri proggista, tutustumaan ja kokeilemaan erillaisia rumpuja rumputyöpajoissa sekä tietysti laulamaan ja tanssimaan Laulukaupungin oman musiikin tahdissa.

Alla Bergenin Salkkuna -musiikaaleissa on ollut mukana vuosittain parikymmentä lasta, joiden koko kevään teatteriharjoittelu huipentui esiintymisiin Laulukaupungissa ja kerran musiikkinäytelmästä on tehty jopa elokuvaversio. Allan jalanjäljillä olemme toteuttaneet vuodesta 2013 alkaen lasten musiikki- ja taideleiriä, johon ilmoittaumisjärjestyksessä otamme mukaan lapsia eri teemoilla tapahtuviin työpajoihin. Leiriin osallistuminen ei edellytä aikasempaa musiikin harrastuneisuutta.

Salon alueen kasvattajat sekä taiteilijat voivat tiedustella yhteistyömahdollisuuksista Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. .

© 2017 Lasten Laulukaupunki ry
Toteutus: Mainoset