Uusien lastenlaulujen sävellyskilpailu

Maassa vallinneen poikkeustilan vuoksi on tapahtumaa siirretty. Uusi ajankohta on 28.-30.8.2020.

Vuoden 2020 finalistit on valittu

Salo – Lasten Laulukaupunki ry viettää tänä vuonna 30 –vuotisjuhlaa. Yhdistyksen järjestämään juhlavuoden avoimeen sävellyskilpailuun tuli määräaikaan mennessä 48 uutta lastenlaulua. Salossa 29.8.2020, osana perinteisiä Lastenlaulufestivaaleja, toteutetaan sävellyskilpailun finaali, jossa kuullaan seuraavat laulut:

laulun nimi                              tekijät

Vaikka ei aina voita                 Juha Mäki

Lintukoto                                  Minna Miettinen ja Miri Miettinen

Kettu ressu                               Sarianna Tammilehto

Ruusa                                       Tuija Rantalainen ja Kati Valjus

Sammakko ja myyrä                Kirsi Maria Jalasti ja Arto Juurakko

Kaikenlaisii taravoita                Elina Hautamäki ja Veera Isotalo

Osaatko sinä?                          Severi Laakso

Hiiren laulu                              Heidi Saarikoski

Kaarnalaiva                              Sauli Alipirjelä

Kun tuutulaulu lauletaan         Maco Oey ja Jaakko Löytty

Nab-shuda Naggeja                 Wellu Rowaltz ja Random Lee

Eessuntaassun                         Juha Kraapo

Esiraadissa olivat mukana musiikin tuottaja Timo Haanpää, musiikkileikkikoulunopettaja, soitonopettaja, musiikkipedagogi YAMK Anna Schukov, MuM, musiikinopettaja Annika Viitanen,  pianon ja harmonikansoittoa sekä kuorolaulua harrastava koululainen Eini Helle ja Lasten Laulukaupungin edustajana Siv Ilola.

Esiraati kuunteli laulut ”vain biisi ratkaisee” –periaatteella eli tietämättä tekijöitä. Raadin mielestä laulujen kokonaistaso oli tänä vuonna korkea ja poikkeuksellisen tasainen. Loistavia lastenlauluja, raikkaita toteutuksia ja hyviä teemoja! Eläimet inspiroivat sekä lauluntekijöitä että tulevaa kohderyhmää ja mikäli tohtii jo tässä vaiheessa arvata, niin kesäkuussa tullaan finaalikonsertissa näkemään lavalla kokonainen eläintarha. Muista teemoista voi mainita luonnon ja vuodenajat, ystävyyden, reilun meiningin, tsemppaamisen ja toisten auttamisen sekä tietysti tuutulaulut.

Finaalikonsertissa tuomaristo valitsee palkintojen saajat ja yleisökin saa valita suosikkinsa. Lauluista tehdään tallenne ”Salossa Soi 25”.

Vuoden 2019 sävellyskilpailun voitti Sarianna Tammilehdon Jäärälaulu

Vuoden 2020 Uusien Lastenlaulujen sävellyskilpailun säännöt

Lasten Laulukaupunki ry viettää tännä vuonna 30-vuotisjuhlavuottaan ja Salossa Soi -sarjaan tehdään 25. äänitallenne.
Kutsumme kaikki lauluntekijät mukaan avoimeen sävellyskilpailuun.

Säännöt

Kilpailuun lähetetään 20.2.2020 mennessä CD:lle tai muistitikulle tallennettu sävellys vähintään laulettuna. 1 sävellys/ CD tai muistitikku. Lähetykseen liitetään mukaan laulun sanat.

Lähetyksessä pitää lisäksi olla mukana erillisellä paperilla säveltäjän ja sanoittajan yhteystiedot (nimi, osoite, sähköpostiosoite ja puhelinnumero). Osoite on Lasten Laulukaupunki ry, Myllyojankatu 18-20, 24100 Salo.

Osallistumismaksu on 20 euroa/sävellys ja se maksetaan Lasten Laulukaupungin tilille Lounaismaan Osuuspankki FI96 5410 0240 0878 44. Kuitti maksusta liitetään lähetykseen. Yhdistyksen jäsenmaksun vuodelle 2020 maksaneet jäsenet saavat ilman erillistä maksua osallistua sävellyskilpailuun kahdella sävellyksellä.

Nimimerkkiä ei tarvitse käyttää, koska laulut kortistoidaan säveltäjän mukaan ja demot merkitään kortistonumeroin.

Sävellyksen kesto saa olla enintään 3 minuuttia.

Sekä sävellyksen että sanoituksen tulee olla aikaisemmin julkaisemattomia julkisena esityksenä, tekstinä, nuottina tai äänitteenä.
Sävellys sanoitetaan joko suomeksi tai ruotsiksi. Laulu voidaan esittää myös jollain muulla kielellä, jos se on esittäjän äidinkieli – tällöin edellytetään kuitenkin vähintään yhden säkeistön esittämistä suomeksi tai ruotsiksi.

Finaaliin päässeistä lauluista tehdään CD-tallenne ”Salossa Soi 25”, jolle tulee lauluista myös karaoketaustat. Säveltäjä voi halutessaan itse tehdä levylle tulevat raidat ja toimittaa ne studiolle. Lisätietoja tallenteen tekemiseen liittyen toimitetaan finalisteille.

Finaalikonsertissa, Salossa 6.6.2020, säestyksenä käytetään taustanauhaa. Säveltäjä tuo itse finaaliin solistin ja lauluosuuden on finaalissa oltava live-esitys. Halutessaan voi säveltäjä tuoda solistin lisäksi esitykseen max 5 muuta mikitettävää esiintyjää.

Palkinnot:

1. 1400 €
  2. 700 €
  3. Laatikollinen (25 kpl) uunituoreita CD-levyjä ”Salossa Soi 25”
Right Menu Icon